Friday, June 29, 2007

Muurschilderingen

Kaatjebee heeft deze week (net voor het benzinerantsoen) een tour gemaakt door de stad op jacht naar muurschilderingen voor haar groeiende collectie. Ze hangen overal door de stad en zijn typerend voor Teheran. De afbeeldingen zijn vaak Khomeini en/of Khamenei, gestorven (natuurlijk) martelaars en fijne propaganda (er zijn ook wel wat abstracte en vrolijke afbeeldingen, maar die spaart kaatjebee niet echt). Het leuke ervan vindt kB dat ze zo schril afsteken bij de sfeer van de stad: de meest verschrikkelijke muurteksten vliegen je om de oren, terwijl de stad en de mensen deze sfeer helemaal niet uitademen!







De bekende Amerikaanse vlag met doodskoppen en vallende bommen met de vrolijke groet "down with the U.S.A" met daarnaast een kerk (! christenen worden getolereerd, maar het blijft hier toch wat vreemd om zomaar een kerk te zien)
















Ook een hele gezellige: "Down with USA & Israel, Imam Khomeini's followers are allways supporting palistinians and fight their enemies"





Jut en jul (ahum Khamenei en Khomeini)





De voormalige Amerikaanse ambassade met de bekende doodskop op het vrijheidsbeeld


Een van de mooiste vind ik de moeder met haar kind op de arm en een bazooka in de andere me de tekst "I love my children, but I love martyrdom even more", maar deze verkleurt steeds meer en wordt niet netjes bijgewerkt.

3 comments:

Mehdi Mirhosseini said...

Hi, I can't read Dutch but nice pictures ;)

Anonymous said...

Hallo, kB, mooie fotorapportage alleen een opmerking, je hebt overal "Khatami" geschreven ipv "Khamenei" ;)

heel veel plezier daar in Iran... (met de rust dat ratsoenering mee heeft gebracht moet het wel lukken denkt ik :P )

kaatjebee said...

@ ghasedak: dank je voor de opmerking, had mijn fout nog helemaal niet opgemerkt! tja die rust valt hier eigenlijk erg mee, zolang iedereen nog met zijn 4-maanden rantsoen bezig is...