Friday, March 14, 2008

Veiligheid van Nederlanders in Iran

We raken gewend aan cameraploegen in huis.
Vorige week nog een Iraanse filmploeg, gisteren Jan Eikelboom (weblog: http://weblog.novatv.nl/iran/2008/03/13/iran-dag-5/#more-14) van Nova en zijn Belgische collega. Zij kwamen een item maken over de veiligheid van Nederlanders die in Iran wonen en wisten dat er van ons niet veel spannends te verwachten viel. We werden (kaatjebee roodverbrand en roodgevlekt) zittend op de bank met Luus en Boris geinterviewd ivm de Wildersfilm over hoe bedreigd we ons als Nederlanders wel niet zullen voelen hier in het enge Iran. Uhm, niet dus. Vervolgens liep ik met Jan en cameraman nog even de straat op om bij de bakker een broodje te halen en een pak melk te kopen in een supermarktje om de hoek. De sfeer was gemoedelijk en de mensen die we spraken waren zoals gewoonlijk alleraardigst en heel positief over Nederland, ondanks de Wildersfilm. Kortom: we hebben ons hier altijd veilig gevoeld en voelen ons ook nu niet bedreigd (ookal kan men zich dit in Nederland blijkbaar moeilijk voorstellen) en dat mag toch ook wel eens gehoord worden. ALS het uitgezonden wordt komt het waarschijnlijk volgende week op de NLse buis.

NB: dit item geeft puur en alleen een beeld over hoe WIJ hier als Nederlandse expats in het rijke Noord Teheran leven en ons voelen (en geeft een duidelijk beeld van hoe Nederlanders hier behandeld worden). We pretenderen geen Irankenners te zijn of te weten hoe de Iranier zich voelt en het item staat los van de mensenrechtentoestand of andere verschrikkingen in het land.

3 comments:

Anonymous said...

Ik ben erg benieuwd! Laat ons aub weten wanneer het uitgezonden gaat worden.

kaatjebee said...

Doe ik, maar misschien worden we wel ingeruild voor wat meer slecht nieuws over Iran...

Afshin said...

Wanneer snapen ze dat mensen hier zijn beetje anders dan ... :D woon al weer twee jaar in Iran en ik begin Wilders te vergeten!