Thursday, August 03, 2006

Gek

Toch wel een gek land Iran. Het is hier niet 2006 maar 1385, we hebben weekend op donderdag en vrijdag en het is twee-en-een-HALF uur later dan in Nederland. Er is hier vreselijk veel olie, maar men staat bij de benzinepomp in lange rijen, want... er zijn maar heel weinig benzinepompen.
Kaatjebee was nog niet helemaal gewend aan de hoofddoek, want gisteren gingen we boodschappen doen in de Shahrvand. Mohamed de chauf kwam voorrijden en kaatjebee liep naar buiten met manteau aan, de maxicosi, Boris, Luus, sleutels, tas en begon buiten de kinderen in te laden. Klaar om weg te rijden zei Mo: "Zo, gaat u vandaag zonder hoofddoek?" Oeps! Dan merk je pas hoe stom het is om de hoofddoek en manteau steeds maar aan te moeten. Als de vuilnisman de vuilnis komt ophalen, doet kaatjebee gewoon in korte broek en blootshoofds de poort open en bij Tom op kantoor loopt men ook vrolijk zonder hoofddoek rond, maar op een ander Nokia kantoor heeft men de hoofddoek weer wel op, erg verwarrend in elk geval.

2 comments:

Anonymous said...

Hallo Ka,

Leuk om je nieuwe bevindingen te lezen, vooral omdat ik de situatie exact ken en er een paar dagen geleden nog was. Dat je je hoofddoek vergat is een goed teken!
Begint het al te wennen in het steile Teheran? Idioot van die petrolstations, heb het zelf ook gezien. Groeten aan Mo en de vuilnisman (begrijp je hem al?)en liefs voor L & B en T
Opaatjebee

Anonymous said...

Hey K, ik moet bekennen dat het mij toch wel een hoop gezeur lijkt met zo'n manteau en hoofddoek, maar het zal wel wennen. Je ziet ze hier ook genoeg by the way. Vind je het niet vervelend dat je nog geen tv en computer hebt? heb je eigenlijk je oude tel.nr nog, of kan ik een andere noteren? Heel veel liefs aan Luus en Boris en uiteraard aan T. Groetjes, Robert