Thursday, June 26, 2008

Dizzi

In de rij voor Dizzi voor dizzi
















































Armin, Sholeh en Boris

Eten stampen

Heeerlijk gegeten (en geen kebab!)
Met de meisjes van de nursery zijn we ons laatste weekend in Iran naar Dizzi gegaan, een restaurantje downtown dat maar 1 gerecht serveert: dizzi of abgusht. Om binnen te komen moesten we eerst een uur op de stoep buiten wachten. Boris zag meteen dat de meneer die de wachtrij buiten beheerde "au aan zijn neus had", want er zat een grote pleister op (half Iran laat zijn/haar neus kleiner maken). Toen we eenmaal binnen waren kregen we eerst een heerlijk bordje verse kruiden en wat torshi (ingelegde groenten) met sangak (op kiezels gebakken brood). Daarbij werd een kan dough (zoute wei) geserveerd. Eerst kwam de soep, waarin je stukjes sangak dient te gooien. Vervolgens de gestampte pasta van lamsvlees/bonen/aardappels/tomaat etc. Heel erg lekker en welkom na alle kebab!

No comments: