Friday, July 14, 2006

Aangekomen in Teheran!

Kaatjebee is na een hectische maand in NL eindelijk met Luus en Boris weer bij T. en nu in Teheran. Boris is 2 1/2 maand en heeft nu al op drie continenten gewoond, de kleine globetrotter (geboren in Cairo, tweede maand van zijn leven in NL doorgebracht en nu verhuisd naar Iran).

Teheran is duidelijk een heel erg andere stad dan Cairo. Niet arabisch om mee te beginnen en ook (ondanks of juist door de verplichte hoofddoek) veel minder islamitisch. Niks mag, alles kan. De (vaak doorzichtige) hoofddoek wordt althans hier in Noord-Teheran als een vereldelde en dus niets verhullende haarband gebruikt (gisteren zag kaatjebee zelfs een vrouw met de hoofdoek om haar nek ipv op het hoofd!). De manteau is vaak een strakgesneden hip jasje en eronder draagt men een strakke kuitbroek met open muiltjes. Kaatjebee ziet er dus nogal conservatief uit in haar wijde tuniekje en donkere hejab. Natuurlijk lopen er ook vrouwen in een zwarte chador (een rechte lap stof ter grootte van een gemiddeld douchegordijn) rond, maar zelfs die wappert alle kanten op, omdat hij geen knoopjes heeft en dus vastgehouden wordt met hand of tand. Verder is alcohol streng verboden. Dat wordt natuurlijk wel illegaal aan huis gebracht in een grote zwarte vuilniszak (chinees bestellen genoemd en een blikje Heineken heet groene thee). Illegale sigaretten worden overal verkocht en als je op het dak gaat staan van het appartement waar we nu zitten tot we in ons huis kunnen zie je overal verboden satelieten op het dak staan..... Als je goed kijkt zie je ook mensne in het park zoenen, iets wat natuurlijk ook helemaal niet kan. Kortom een land vol stoute kinderen die alles doen wat niet mag.... Vanmiddag gaan we eens wandelen (of bergbeklimmen, want het is hier heeel erg bergachtig, dus eigenlijk onbegaanbaar voor kaatjebee plus kids) in het Park e Jamshidiye (stonepark), helemaal in het Noorden, dichtbij waar we gaan wonen.

2 comments:

Anonymous said...

Fijn weer wat van je t ehoren. Heb je van je haring genoten? Kun je eigenlijk bij ons wel lezen?? of wordt alles geboycot? Hoe vindt Luus alle veranderingen? Groet uit een muf warm nederland.

Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»