Tuesday, January 23, 2007

Medische zorg zeer goedkoop


Boris is bijna 9 maanden en hij kan nu kruipen







































Luus, 1 min. nadat ze op de tv in de talkshow van Tyra Banks een fotoshoot zag met fotomodellen die beschilderde gezichten hadden


























Ladies out avond in de residentie van de Australische ambassadeur










Vorige week hadden we een Ladies out avond (zonder babies en mannen dus), ter ere van D. die naar Jakarta verhuist volgende week. We waren uitgenodigd in het huis van de Australische ambassadeur en er was heerlijk Indiaas gekookt. Verder was er ook wijn, champagne en karaoke (S. de vrouw van de ambassadeur zat heel serieus mooi te zingen en haalde 97 punten!) .
We hadden een leuk uitje gepland het weekend met een groep vrienden naar een tapijtfabriek en een kasteel net buiten Teheran, maar omdat kaatjebee onstoken sinussen had moesten we verstek laten gaan (net als bij de champagneborrel de avond ervoor, grrr). Uiteindelijk heeft k 3 volle dagen in bed gelegen en T 2 dagen voor de kinderen gezorgd. Op dag 3 zou ik eigenlijk zijn gaan skien met vriendinnen op de Tochal (in het weekend een leuk kort skijack gekocht, want in de sneeuw zou er geen kledingpolitie zijn), maar helaas dus nog steeds ziek. Vriendinnen D en K waren vorige week al een keer voor niets naar de Tochal eitjeslift gegaan in vol ornaat, maar toen bleek de lift op zondag en maandag (hier midden in de week) gesloten (?). Deze keer stonden ze er voor niets omdat er te veel wind stond...
Op ziektedag 3 nam buurvouw Deli kaatjebee mee naar het kliniekje van haar schoonvader (en ook onze buurman) hier om de hoek naast de groentenboer. Ze tracteerde op een consult bij een vrouwlijke arts (het bleek slechts 15000 real (1,30 euro) te kosten! (met antibioticumkuur en nog wat andere medicijnen erbij was ik alles bij elkaar minder dan 5 euro kwijt...).
Dag erna weer wat beter, dus naar Perzische tapijtles gegaan met een aantal vriendinnen in de winkel van Mohammed in Karimi St. Daar zaten we heerlijk zonder hoofddoek (geen ramen) naar de uitleg van Mohammed te luisteren, etrwijl de babies op de tapijten speelden. Twee leuke Perzische poefachtige gevallen gekocht.

No comments: