Sunday, November 26, 2006

Iraanse feestjes en 100% integratie



Khamenei (de huidige opperste leider) en Khomeini (jeweetwel) in een tulpenveld (?)

































Dit is ook een hele fijne: een vrouw met een raketwerper en een kind: My Children, I do love, but Martyrdom I love more (zo, nou weet je het!!!!)
















Ongetwijfeld een stelletje martelaren










Heel Teheran hangt vol met dit soort propagandistische tafreeltjes, de een nog overtuigender en ontroerender dan de ander...

Kaatjebee en T waren dit weekend uitgenodigd op een echt stout, dus illegaal Iraans feestje in Farmanieh. Verboden dus, omdat er gemengd (mannen EN vrouwen samen en daarbij hebben de vrouwen geen hoofddoek om en manteau aan, maar gaan ze juist zeer schaars gekleed) gefeest, gedronken en gedanst werd bij Ellahe (kaatjebees aerobicsinstructrice). We begonnen op wat stoeltjes die tegen de muur van het kleine huiskamertje stonden, maar al snel ging de muziek hard, het licht uit en iedereen (al dan niet buikdansend) los op de dansvloer. De ouders van de gastvrouw (die thuis woont tot ze trouwt, zoals hier gebruikelijk is) waren uit logeren gestuurd. Het was een prima feestje.
De volgende dag hadden we een lunch in Darrous, waar de zus van onze buurvrouw ons had uitgenodigd bij haar thuis voor een echt Iraans etentje (en de nodige alcohol natuurlijk, want we zijn hier wel in Iran..). 100% integratie dus dit weekend van de familiebee.

No comments: