Monday, November 20, 2006

Eram Park


Iraanse schoolmeisjes (goed afgericht en stukken minder opdringerig dan de Egyptische schooljeugd)











Aapjes kijken


















Een hoofddoek in de winter is zo erg nog niet (t is nu ong 5 graden overdag)










Altay de wildplasser


















Leeuwentreintje











Altay verloor schoen in ballenbak en D. (links in beeld) verloor bij het zoeken daarnaar haar verlovingsring! Wel weer teruggevonden gelukkig.









































Afgelopen week met vrienden naar het nieuwe Indiase restaurant Cingary geweest, dat gedreven wordt door een Zwitsers stel (hoe komen een stel Zwitsers op het idee om een Indiaas restaurant in Teheran te openene??) met een kok van het Hyatt in Bombay. Erg lekker. Wel een beetje vreemd om iedereen volledig aangekleed met jassen en doeken te zien zitten eten binnen (wij natuurlijk ook). En als de ober vraag wat je wilt drinken denk je toch niet meteen aan een cola (maar dat wordt het wel, omdat alcohol hier verboden is).
Het weekend met de activitytoddlergroep naar Eram Park geweest. Best een aardige dierentuin en behoorlijk groot (hoewel wel kleine hokken). De huiskatten en de huishonden die ook tentoongesteld werden als dierentuindier zagen er eigenlijk het slechtste uit... Alle tweejarigen genoten ervan. Ook Boris (in buikdrager) genoot hevig en moest weer ettelijke keren op de foto.
We kwamen zelfs (en dat is hier behoorlijk ongebruikelijk) een aantal dames tegen in de binnenkort in NL verboden burka, die een foto van Boris wilden. Dat waren natuurlijk geen Perzen, want Iraanse vrouwen dragen nooit een sluier die het hele gezicht bedekt (de Iraanse chador -voor de serieus religieuzen- verhult alles BEHALVE het gezicht). In de golfstaten (en in NL) zie je dames in burka's regelmatig, maar in het hoofddoekverplichte Iran is dat echt een uitzondering. Mohamed onze chauf zei dan ook met enige minachting in zijn stem: zag je dat, dat waren Arabieren!!

No comments: