Wednesday, March 21, 2007

Shiraz dag 1

T, kaatjebee, Luus en Boris zijn dit weekend in een uurtje naar Shiraz in het zuiden van Teheran gevlogen (in een Tupolev, dus bidden tot Allah dat je niet neerstort), waar grootfamiliebee al (via Isfahan en Yasd met de bus) was gearriveerd. Van het vliegveld naar de stad (1,2 mljn inwoners) zagen we een paar keer Bushehr aangegeven staan (van de atoombommenfabriek), maar dat is toch nog 500 km van Shiraz af.
Shiraz is een prachtige stad waar het nooit regent, behalve nu: twee dagen lang non stop. Regen of geen regen, we hebben toch een groot gedeelte van de stad bekeken. De beroemde shiraz wijndruif (ook wel syrah genoemd) komt hier vandaan, maar is in Shiraz zelf wrang genoeg niet echt meer te bekennen. Als het droog is kun je er vast heerlijk over de boulevards flaneren.
Mooie tegeltjes aan het begin van de Bazar-e-Vakil

Grote potten specerijen in de bazar

Grote potten specerijen dus

Ook eens foto's terug maken van andere babies







Nog meer specerijen
Pleintje in de bazar. De bomen zijn mooi groen van al het geregen.
Kebabrestaurantje in de bazar
Het fort van Pisa
De Imamzadeh-ye Ali Ebn-e-Hamze moskee, waarvan alle wanden en plafonds bedekt zijn met spiegeltjes.
De moskeebewaakster nam slapende Boris even over, zodat kaatjebee de moskee (aande vrouwenkant) in kon met leenchador. Luus werd een paar keer door lachende en gillende kinderen de moskee in ontvoerd en volgepropt met koek en sapjes, terwijl er in de moskee een begrafenisdienst aan de gang was.

No comments: