Wednesday, February 21, 2007

Pork galore


Het besneeuwde Alborzgebergte ten Noorden van Teheran

















Exercizen (met hoofddoek natuurlijk) in Mellat Park midden in Teheran















T en Luus in Mellat Park

















Place of wild (=dierentuintje) en iets heel langs in Farsi (=wc), naar rechts















Een beeld van de dichter Hafez bij de fonteinen in Mellat Park
















Uitzicht over Teheran vanuit het park










Familieportet in het peeltuintje in het park












Boris met z'n vriendin Zara











Pork galore voor Luus en Jasmin









Vorige week (op de dag dat het in NL erg sneeuwde, maar het hier lenteachtig was) hadden we een HollandHuisborrel (voor NLers in Iran) bij de ambassadeur thuis. Er werd erwtensoep met roggebrood en rookworst geserveerd en er stond een echte koek en zopie kar met gluhwein en kruidenbitter. Kaatjebee heeft lekker met de ambassadeur gekeuveld over vluchtroutes (via Turkije of Turkmenistan, in geval van..., niet dat er nu directe stress over is, maar men moet toch voorbereid zijn).
Op vrijdag zijn we met de kinderen en onze Australische vrienden, die later op de dag naar Jakarta gingen verhuizen, gaan wandelen in Mellat Park, midden in teheran. Daar kun je allerlei sportende mensen bewonderen die hangen/liggen/staan/zitten in/aan/onder/tussen/op allerlei vreemdsoortige apparaten die verspreid door het park staan opgesteld. Verder is er een meer met pelikanen, een speeltuin en een dierentuintje.
Later die dag waren we uitgenodigd voor een overdadige porklunch ten huize van onze Schotse gastheer. De gastheer had het een en ander meegenomen uit Dubai (maar je kunt hier wel varkensvlees krijgen). We aten bacon in alle vormen en maten, worstjes in alle vormen en maten, eieren en natuurlijk blackpudding (iets heeeerlijks met bloed en ingewanden). Omdat er op vrijdag nauwelijks iets te doen is in Teheran moet je het op die dag wel van dit soort uitnodigingen bij mensen thuis hebben, maar dat heeft zeker ook z'n charme.

No comments: