Friday, October 13, 2006

Luus 2 jaar!



Luus werd gisteren 2 jaar! Boris is 5,5 maand.


















Partijtje met 14 kindjes plus ouders























Gisteren was het al weer twee jaar geleden dat Luus in Cairo werd geboren. We deden een partijtje en er kwamen 14 kindjes (uit Nederland, Engeland, Zuid-Afrika, India, Canada, Frankrijk, Hongarije, Zweden en Iran), die lekker door de tuin renden. Luus wilde de kaarsjes op de taart niet uiblazen (vreemd, want ze kan erg goed bellen blazen en zelfs een ballon krijgt ze bijna zelf opgeblazen), dus dat heeft een ander kindje gedaan.
Vorige week hadden kaatjebee en T hun eerste avonduitje (aangezien Boris nu van 19-7 slaapt kan dat weer!): haring, hutspot en klapstuk eten bij de Hollandse club, deze keer bij de tweede man van de ambassade thuis. Dit in verband met 3 oktober (Leids ontzet, iets dat natuurlijk alleen in Leiden wordt gevierd en niet in de rest van NL, maar wel in Teheran dus!). Was erg gezellig (mede vanwege de overvloedige drankvoorraad van de Hollandse club, bij ambassade personeel wordt gedoogd dat er af en toe een bestelling (voor de rest van het land zeer verboden) alcoholische versnaperingen wordt binnengebracht per container). Lekkere wijn is in het ondergrondse circuit moeilijk te krijgen, maar volop aanwezig bij dit soort bijeenkomsten, waarvan er gelukkig genoeg zijn. Volgens de wet krijg je ik geloof 6 stokslagen als je gepakt wordt met alcohol, maar daar bekommert niemand zich natuurlijk om.
Eergisteren hadden kaatjebee en T hun tweede uitje 's avonds en weer was dit bij de tweede man thuis, maar ditmaal voor een receptie van de nieuwe NLse ambassadeur in Iran. Dat bleek een hele aardige man, die net uit Z-Korea kwam, waar hij ook ambassadeur van N-Korea was (dus qua atoomproblematiek is Iran voor hem een stap vooruit). Daarvoor had hij (samen met de Engelse ambassadeur, die er ook was) in Cairo gezeten, dus daar konden we leuk over praten. Zijn opvolger in Cairo was toevallig weer degene die kaatjebee en T getrouwd heeft op de ambassade in Egypte een half jaar geleden. NL borrels zijn een knusse bedoening, omdat er maar 30 adressen (families of personen alleen) in Iran zijn, dus je kent al snel iedere Nler die hier woont en er zitten best aardige tussen.

No comments: